"One of our strongest weapon is dialogeu" - Nelson Mandela -

Snel en kosten-efficiënt scheiden

Heeft u als particulier een laag inkomen en/of weinig vermogen dan komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand voor uw scheiding.

Daemen Mediations heeft de status High Trust bij de Raad voor Rechtsbijstand en vraagt voor u de gefinancieerde rechtshulp aan.

Uw scheiding in vijf heldere stappen

Daemen Mediations staat garant voor een vlotte scheiding, via een overzichtelijke procedure die niets aan het toeval overlaat. Dit traject beslaat vijf stappen die we hier- onder globaal uitleggen.

1. Kennismaking
Een klik tussen de mediator en u en uw ex- partner is essentieel. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw belangen goed worden behartigd en evenwichtige oplossingen worden gevonden. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Als u besluit samen verder te gaan, tekent u samen de mediation- overeenkomst, waarin zaken als de spelregels van de samenwerking en de verplichting tot geheimhouding geregeld worden.

2. Inventarisatie
De mediator analyseert uw persoonlijke situatie en creëert zo inzicht en overzicht. Onder meer de gezins- en woonsituatie, verzekeringen, inkomen en pensioen worden onder de loep genomen.

3. Afspraken maken voor scheidingsconvenant en ouderschapsplan
Stap voor stap komt u onder begeleiding van de mediator met uw ex-partner tot afspraken over alle financiële en praktische onderwerpen. Zo leggen we de basis voor het scheidings- convenant. En heeft u samen kinderen? Dan stelt de mediator in goed overleg met u en uw ex-partner een ouderschapsplan op.

Indien nodig kan de mediator ook met uw kinderen praten. Zij is KIES-Coach.

4. Opstellen en ondertekenen convenant en ouderschapsplan
Samen worden alle afspraken in de concepten van het convenant en het ouderschaps- plan zorgvuldig doorgenomen. Staat alles erin? Zijn er nog zaken die verdere verdieping nodig hebben? In samenspraak met u beiden werkt de mediator de documenten tot in de puntjes uit tot definitieve overeenkomsten. Met de ondertekening bekrachtigen u en uw ex-partner de gemaakte afspraken.

5. Formele afwikkeling
In geval van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wordt het traject afgesloten met de laatste formaliteiten bij de rechtbank en de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand. Dit regelt Daemen Mediations voor u.

Aangesloten bij:

Copyright 2024 Daemen Mediation

website door: weDevise