"One of our strongest weapon is dialogeu" - Nelson Mandela -

Indexering alimentatie 2023

17-11-2022

Indexering alimentatie voor 2023 gepubliceerd

De oveheid heeft deze week bekend gemaakt dat alimentatieverplichtingen per 1 januari 2023 geïndexeerd worden met 3,4 %. Dit percentage geldt zowel voor kinderalimentatie als voor partneralimentatie. De indexering geldt automatisch zowel voor in onderling overleg overeengekomen alimentatie als alimentatie die door de rechter is vastgesteld.


Mocht je in eerdere jaren de alimentatie niet hebben geindexeerd, bestaat hier mogelijk alsnog aanspraak op.

Wat gebeurt er met de alimentatie bij een lager of gelijkblijvend inkomen?

Als je alimentatie betaalt, kan het echter zijn dat het inkomen niet hoger is geworden of juist is gedaald. Dan kunnen er gronden bestaan om de indexering niet toe te passen. Hiervoor zul je ofwel een nadere overeenkomst met je ex-partner of meerderjarige kinderen moeten sluiten, ofwel de rechter moeten vragen om de indexering uit te sluiten. Is de inkomensdaling drastisch dan is een algehele verlaging van de alimentatie ook mogelijk.

Hoe kan ik je helpen?
Als je twijfelt, of als je inkomen in de afgelopen periode permanent is gedaald, laat de alimentatieverplichting nog eens narekenen door ons. Wij geven u graag advies over uw mogelijkheden. Wilt je in overleg met uw ex-partner of andere ouder de alimentatie herzien, dan bieden wij de mogelijkheid van mediation.

Voor vragen of informatie over alimentatie of mediation, neem gerust kosteloos contact op.
Aangesloten bij:

Copyright 2023 Daemen Mediation

website door: weDevise