"One of our strongest weapon is dialogeu" - Nelson Mandela -

Scheiden en schuld

15-07-2019

Scheiden en schulden: feiten en fabels
Bij een scheiding komt het nodige kijken. Zo kunt u worden geconfronteerd met schulden. Hoe voorkomt u dat u opdraait voor alle schulden die uw (ex-)partner heeft veroorzaakt? En wat als je (ex-)partner de aflossing van een schuld niet betaalt?
Toch zijn er nog altijd een aantal feiten en fabels als het gaat om schulden en scheiden. Wij hebben de vier meest voorkomende voor jou op een rijtje gezet:

1. Schulden van voor het huwelijk tellen niet mee
Fabel. Als je in gemeenschap van goederen trouwt, ben je ook aansprakelijk voor de schulden die je (ex-)partner voor jullie huwelijk had.

2. Ex-partners zijn beiden aansprakelijk voor leningen
Feit. Ook voor leningen die op naam van jouw partner zijn afgesloten ben je aansprakelijk wanneer je in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Zelfs als leningen zijn afgesloten zonder dat jij er weet van hebt.

3. Schuldeisers staan los van schuldverdelingsafspraken
Feit. Hoewel je in het echtscheidingsconvenant afspraken kunt vastleggen over de verdeling van schulden, hebben schuldeisers hier niet mee van doen wanneer je in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Als je (ex-)partner weigert te betalen, kunnen schuldeisers jou erop aanspreken.

4. Huwelijkse voorwaarden bieden garantie in geval van schulden
Fabel. Ook als je onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, kan het voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld voor schulden van je (ex-)partner.


Aangesloten bij:

Copyright 2021 Daemen Mediation

website door: weDevise